Dedicated Air Serbia office opens in Guangzhou

NEWS FLASH


Air Serbia’s General Sales Agent (GSA) in China has opened an office dedicated solely to Air Serbia in Guangzhou, following the launch of flights between Belgrade and the Chinese city. This move is part of Air Serbia's strategy to strengthen its market presence in China. The new office in Guangzhou allows the GSA, Megacap, to handle bookings, issue tickets, provide services for group and individual travellers on Air Serbia and support the carrier’s commercial strategy. “We are proud to be expanding presence in this important region and are looking forward to our future cooperation”, Air Serbia said.






Comments

  1. Anonymous13:36

    Great success

    ReplyDelete
  2. Very positive development indeed, just keep up the good work!

    ReplyDelete
  3. Anonymous14:00

    Idemo dalje...

    ReplyDelete
  4. Anonymous14:09

    It's a perfect place to promote Air Serbia and Serbia tourism in general, well done!

    ReplyDelete
  5. Anonymous14:14

    Those flowers!!! OMG :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous19:10

      Kao venci na sahrani Bože me oprosti

      Delete
    2. Anonymous19:23

      Da znas bilo sta o Kini znao bi da je obicaj prilikom otvaranja novih prostorija, restorana, radnji, kancelarija partneri salju vence. Postavljaju se ispred prostorije sa porukama (kao sto vidis ovde pise Sve najbolje)

      Evo da se malo edukujes
      https://www.givegift.com.hk/blog/post/en/The-Ultimate-Guide-to-Grand-Opening-Flower-Stands~517

      Nekima je zaista potrebna psihijatrijska pomoc.

      Delete
  6. Anonymous14:40

    When will AirSerbia announce new routes? They said we can expect some regional routes. Winter season is about to begin in less then a month

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous14:50

      40 days ago, they said that they are waiting for some slots at new destinations an nothing happened so far

      Delete
  7. Anonymous15:01

    Bravo Air Serbia 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    ReplyDelete
  8. Anonymous15:45

    Idemo dalje...

    ReplyDelete
  9. Anonymous16:35

    Браво за АС

    На слици има преко 20 људи, то је велики број запослених, велико улагање за компанију, верујем да су добро изанализирали потребу за отварањем толике канцеларије

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous16:38

      Ocigledno ne znate sta je GSA.

      Delete
    2. Anonymous17:04

      Ајде нам онда ти буди тако љубазан па нам објасни. Немој само да будеш паметњаковић.

      Delete
    3. Anonymous17:21

      Umesto sto si brojao koliko ljudi ima na slici, mogao si da ukucas na googleu pa da vidis sta znaci. General Sales Agent je agent za prodaju karata. To je tur operator ili agent koji dobija eksluzivna prava da predstavlja odredjenu avio kompaniju na nekom trzistu (a moze da predstavlja i vise njih). Nekada su avio kompanije otvarale svoje kancelarije po svetu a sada uglavnom imaju GSA-a jer je jeftinije. Tako da nije Er Srbija otvorila svoju kancelariju nego je njihov GSA odlucio da investira i otvori kancelariju koja ce se samo baviti Er Srbijom u ovom slucaju. Ne placa Er Srbija tu kancelariju niti zaposlene njihovog GSA-a. Taj GSA dobija odredjeni procenat od prodaje tako da im je u interesu da prodaju sto vise karata pa tako vise i zarade. Otuda i racunica da ce imati vecu prodaju ako otvore ovakvu kancelariju. Primera radi u Srbiji osim Turkish Airlinesa sve strane kompanije imaju iskljucivo GSA koji ih predstavlja i radi prodaju. Turkish je jedna od redjih kompanija koja i dalje ima svoje kancelarije po svetu sto znaci da salju svoje zaposlene da rade u tim kancelarijama, a one koje zaposle lokalno se takodje vode kao zaposleni u aviokompaniji. Sa GSA-om to nije slucaj. Mislim da je autor precizno ovde napisao da se radi o GSA-u. Er Srbiju svuda predstavljaju GSA-ovi osim u SAD gde imaju svog zaposlenog kao predstavnika kompanije.

      Delete
    4. Anonymous17:30

      I da dodam, jedan poznati 'analiticar' je tvrdio kako su Emirates, a skorije T'way Air otvorili 'ured' u Zagrebu. Naravno rec je bio o GSA-u mada on za to nikada nije cuo. Taj GSA moze da investira i da brendira kancelariju u kompaniju koju predstavlja. Emirates ima svog GSA-a u Beogradu vec 20 godina. Kada udjes u njihovu kancelariju u Knez Mihajlovoj sve je brendirano u EK ali opet to ne vodi EK iz Dubaija vec lokalna firma u Beogradu u kojoj rade njeni zaposleni.

      Delete
    5. Anonymous17:37

      I poslednje, postoje specijalizovane kompanije koje su GSA nekada i za po 20 aviokompanija na jednom trzistu. Mada po mom mislenju je to lose jer sansa da ce se baviti na isti nacin tvojom avio kompanijom je mnogo manja kada imaju jos 19 u svom portfoliju.Naravno da je najbolja opcija da sama avio kompanija ima svoju kancelariju, sto podrazumeva da salje nekoga iz head office-a kao predstavnika ali je to najskuplja opcija.

      Delete
    6. Anonymous19:13

      Stvarno kakvo je ovo zlo od čoveka. Da ima malo pameti znao bi da ih je pola na toj slici ili iz Beograda i još toliko iz Kineskih predstavništa industrije. Svaka čast AirSerbia na ovom potezu. Ovo je veliki i veoma pametan potez.

      Delete

Post a Comment

EX-YU Aviation News does not tolerate insults, excessive swearing, racist, homophobic or any other chauvinist remarks or provocative posts with the intention of creating further arguments. A full list of comment guidelines can be found here. Thank you for your cooperation.